

מקור: Keywee
תחום השיווק באמצעות תוכן (Content Marketing) עובר טלטלה רצינית, בין היתר בעקבות החשיפה האורגנית שצונחת. אנשי שיווק כבר לא יכולים לייצר תוכן ולסמוך ש"יהיה בסדר" והתוכן כבר יגיע איכשהו לקהל היעד. הסטארטאפ הישראלי Keywee פיתח פלטפורמה, שעושה שימוש בכריית טקסט וביג-דאטה, כדי למצוא את הקהלים המתאימים ביותר לתוכן שנוצר על ידי משווקים, תוך כדי הסתמכות על היעדים השיווקים שלהם. היום (ג') מודיע הסטארטאפ על גיוס של 9.1 מיליון דולר והשקה רשמית של הפלטפורמה.
מיפוי קהל וניתוח הטקסט
בלב הפלטפורמה שפיתחה Keywee עומד ה-Audience Graph. גרף זה הוא שילוב של נתונים רבים שנאספים על משתמשים כמו מידע דמוגרפי, גיאוגרפי, מין, גיל ועוד מידע שמוזן לפרופילים ברשתות החברתיות השונות, ביחד עם מאגר סמנטי של מילים ומשפטים שקשורים לנושאים שונים. Keywee משתמשת בגרף ומודל חיזוי שפיתחה, כדי לקבוע אילו קהלים, או קבוצות משתמשים, יקראו את התוכן של המשווק. לאחר מיפוי הקהלים, משתמשת Keywee באלגוריתם עיבוד שפה טבעית, כדי להבין את נושא הטקסט וכדי להתאים אותו לקהלים הרלוונטיים שצפויים להתעניין בנושא. לאחר מכן, דואגת החברה לקדם את התוכן ברשתות כמו פייסבוק, טוויטר או לינקדאין. החברה פונה למנהלי שיווק בארגונים, גופי תוכן, וסוכנויות שמתמחות בשיווק באמצעות תוכן.
Keywee הוקמה ב-2013 על ידי יניב מקובר ומאז הספיקה להשתתף במחזור השלישי של תוכנית ההאצה UpWest Labs. סבב הגיוס הנוכחי בגובה 9.1 מיליון דולר הובל על ידי קרן Innovation Endeavors של אריק שמידט, יו"ר גוגל, וקרן Marker LLC. בסבב השתתפו גם The New York Times Company ו-UpWest Labs. החברה תשתמש בהון שגוייס כדי להמשיך לפתח את המוצר בתל אביב, ובמקביל, להמשיך את מאמצי השיווק והחדירה שמנוהלים ממשרדי החברה בניו יורק.
בתגובה לגיוס מסר יניב מקובר, מנכ"ל ומייסד Keywee: "אנשי השיווק מחפשים דרכים אפקטיביות כדי למנף את התוכן שלהם. המשימה של מציאת קהלים רלוונטיים היא משימה לא פשוטה ואסור להשאיר אותה ליד המקרה או לתחשות בטן. המשווקים של היום צריכים נתונים. אבל עד עכשיו לא היתה 'שכבת נתונים' שיכלה לשפר את מאמצי השיווק שלהם". מקובר הוסיף: "כדי באמת לייצר מעורבות אצל צרכנים ולעמוד ביעדים העסקיים, אנשי השיווק צריכים להבין טוב יותר איזה קהל ייקלט טוב יותר אצל קהלים שונים, ביניהם קהלים נישתיים, בפלטפורמות כמו פייסבוק, גוגל, Reddit, טוויטר, יאהו וכו. הם צריכים לחשוב על תוכן, דרך המשקפיים של ערוצי ההפצה ופרמטרי המיקוד הספציפיים שלהם".